Strona główna » Polityka prywatności

Polityka prywatności

 POLITYKA PRYWATNOŚCI BEZPIECZEŃSTWO DANYCH OSOBOWYCH 

 

Dokument określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez noel-plus.pl, prowadzony pod adresem internetowym www.noel-plus.pl. Firma Handlowo-Usługowa NOEL-PLUS

NIP 813-193-10-97 Regon 180616744; Chmielnik 158 , 36-016 Chmielnik,

1. Administratorem danych osobowych zbieranych przez Sklep jest

F.H.U NOEL-PLUS Chmielnik 36-016, Chmielnik 158 Bogdan Kłósek

2. Sklep zbiera następujące dane osobowe:

a) W celu: dokonywania zakupów, rejestracji konta Klienta, wysłania zapytań lub w celu wypełnienia formularza zamówienia:

- imię i nazwisko,

- dane adresowe (ulica i numer domu/mieszkania, miejscowość, kraj)

- adres e-mail,

- dane kontaktowe (telefon lub telefon komórkowy),

b)  adres e-mail.

3. Podanie danych określonych w pkt. 2a jest dobrowolne, aczkolwiek niezbędne do dokonania odpowiednio: rejestracji konta, zakupu towaru, wypełnienia formularza zamówienia.

4. Podanie danych oznaczonych w pkt. 2b oznacza, iż wskazany adres e-mail będzie wykorzystywany w celu wysyłania wiadomości (w szczególności informacji handlowych w rozumieniu Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.). Zgoda może zostać cofnięta w dowolnym momencie.

5. W przypadku zawarcia umowy sprzedaży i wybraniu przez Klienta odpowiedniego sposobu dostawy Sklep może udostępniać firmom kurierskim dane osobowe niezbędne do realizacji zamówienia.

6. Sklep udostępnia środku techniczne i organizacyjne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przysyłanych drogą elektroniczną, w szczególności:

- umożliwia dostęp do Konta jedynie po podaniu prawidłowego loginu i hasła.

- zabezpiecza dane przed przetwarzaniem przez nieuprawnione osoby.
 

OKRES PRZETWARZANIA  DANYCH
 
Państwa  dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, realizacji zamówień i okres obowiązywania rękojmi w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:
przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych
ustanie możliwość ustalania, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez strony
cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą
zostanie przyjęty Twój sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych - w przypadku gdy podstawą przetwarzania Twoich danych był uzasadniony interes administratora lub gdy dane były przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego, w tym profilowania
Wszystkie dane adresowe i kontaktowe po zakończeniu realizacji zamówienia danego klienta są trwale usuwane w okresie do 14 dni po ustaniu wzajemnych zobowiązań.
 
TWOJE UPRAWNIENIA
 
Przysługuje Ci prawo żądania:
dostępu do Twoich danych osobowych,
ich sprostowania,
usunięcia,
ograniczenia przetwarzania,
żądania przeniesienia danych do innego administratora,
A także:
wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych: 
z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez administratora), w tym profilowania na podstawie tych przepisów,
jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.
Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw.
 
USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH
 
Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Państwa dane. Przedstawiamy listę  możliwych odbiorców Twoich danych:
 
dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu internetowego,
Firma- dostawca realizujący dostawę towarów,
dostawca płatności,(banki i systemy płatności)
hostingodawca,
dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. oprogramowanie księgowe),
podmiot zapewniający nam wsparcie techniczne,
podmiot zapewniający system mailingowy,
odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych.
 
KONTAKT Z ADMINISTRATOREM
 
Jeśli chcą Pańśtwo skorzystać ze swoich uprawnień dotyczących danych osobowych lub szczegółów naszej  Polityki Prywatności napisz na adres e-mail: noel-plus@wp.pl
 

7. Obowiązani są Państwo do nieudostępnienia swojego hasła i loginu osobom trzecim. Należy pamiętać o każdorazowym wylogowaniu się z konta Klienta po zakończeniu korzystania ze strony Sklepu. Ponadto należy zachować szczególną ostrożność w przypadku korzystania z komputerów znajdujących się w miejscach publicznych lub dostępnych dla wielu osób.

8. W każdym czasie mają państwo możliwość:

a) podglądu i edycji danych w ramach Konta Klienta.

b) dostępu do treści swoich danych, ich poprawienia oraz żądania usunięcia.

c) sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych.

9. W przypadku chęci skorzystania z powyższych uprawnień wystarczy skontaktować się z Sklepem poprzez adres e-mail sklep@noel-plus.pl. Na adres ten mogą państwo wysyłać także inne zapytania dotyczące danych osobowych.

 

MECHANIZM CIASTECZEK


Ta strona używa mechanizmu ciasteczek. Więcej informacji oraz przykład jego wyłączania dostępny jest np. na tej stronie. Kontynuując korzystanie ze strony zgadzasz się na działanie mechanizmu ciasteczek. 

Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

 

Wszystkie nowoczesne przeglądarki internetowe pozwalają na włączenie bądź wyłączenie mechanizmu ciasteczek (zazwyczaj domyślnie mechanizm jest włączony).


Przejdź do strony głównej
Nowości
Promocje
1
Stuła fioletowa szeroka

Stuła "Wielki Post"117,00 zł90,00 zł / szt.

Stuła Maryjna

Stuła Maryjna110,00 zł90,00 zł / szt.